WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVK Meeuwen  1 - 6  (0-3)

DATUM 26-11-2010  21:45

DOELPUNTEN 4' Arslan 0-1, 7' Arslan 0-2, 16' Van Seggelen 0-3, 22' Muls 1-3, 23' Bosmans 1-4, 29' Clerkx 1-5, 35' Poelmans 1-6.

VERSLAG Voor de verplaatsing naar Tongeren kon coach Camps rekenen op zijn volledige kern.

Meeuwen start tegen een gehavend Pibo Tongeren met het meeste balbezit. De thuisploeg beperkt zich tot verdedigen en probeert te gokken op een lucratieve counter. Het overwicht van Meeuwen kan al snel door Arslan verzilverd worden. In dezelfde minuut heeft Dochez een fout nodig om opnieuw Arslan af te stoppen. Niet getreurd voor Meeuwen want in de 7e minuut kan Arslan toch zijn 2e van de avond binnen tikken na een mooie collectieve aanval over Clerkx en Van Seggelen. Meeuwen heeft de wedstrijd onder controle en de thuisploeg kan aanvallend hier niets tegenover zetten. De voorsprong wordt nog verder uitgebreid door Van Seggelen na een assist van De Smedt. 4 minuten voor de rust moet doelman Witters een 1e maal een reflex boven halen om een schot van Aga onschadelijk te maken. We gaan rusten met een 0-3 stand.

Begin 2e helft probeert Tongeren om toch wat aanvallende intenties te tonen zonder echt gevaarlijk te zijn. Toch kan Muls de 1-3 binnen trappen na een hoekschop. Bosmans antwoordt onmiddellijk door met de bal aan de voet het gehele spelveld over te steken, enkele spelers uit te kappen, en de bal simpel binnen te leggen. 1-4 en de wedstrijd is nu wel gespeeld. Meeuwen behoudt rustig de controle en Pibo is niet bij machte om hier iets tegenover te stellen. De thuisspelers merken dit ook en beginnen ietwat gefrustreerd te spelen met enkele terechte gele kaarten tot gevolg. Doelman Witters moet nog éénmaal de handen uit de mouwen steken op een schot van Franssen. Halverwege de 2e helft laat Clerkx zich gelden met eerst een bal op de binnenkant van de paal en enkele tellen later met de 1-5, na een individuele aktie van Bosmans langs de lijn. Ook Poelmans kan zijn doelpunt nog meepikken en zo komt een oververdiende 1-6 eindstand op het bord.

Meeuwen is aan een zeer sterke reeks bezig (12 op 12) en hoopt dit volgende week verder door te trekken tegen Schoten.